Son Dakika
Kısıtlamada oyun oynadılar polisten kaçamadılar
Mehmet Sekmen: “Erzurum’da amatör futbol kulüplerine önemli yatırımlar yapılacak”
Erzurum Topları Londra’ya götürülmüş
Başkan Sekmen: “Ramazan ayı berekettir, paylaşmaktır”
Cenk Tosun’un sakatlandığı nokta yetkililer tarafından incelendi, zemin sorunsuz görüldü
Erzurum Emniyetinden Vali Memiş’e “Polis Haftası” ziyareti
Gönül deli kalp sarhoş, biz böyle nasıl buluruz evin yolunu? Adamlığına öldüklerimize bakın! Ölümüze gülüyorlar? Tükürmeyi unutturdular! Bakın herkes yutkunuyor? Dert bir değil ağlayasın, deli bir değil bağlayasın! Baş için yaratılanlar kuyruk olmuşlar?
Değerli okuyucularım; Size bu hafta, semtimizin pazarından mutfağımızın eksiklileri için yapmış olduğum alışverişle sepetimize doluşanlardan, kendi damak tadımdan oluşan ocağımızda pişen yemeklerden tatmanız için ikramda bulunuyorum. Buyurun hep beraber olsun efendim.
Her mevkide top oynamaya hevesli bir futbolcu gibi, kendilerine parti arayan siyasetin yaşlı ve sakatları yeni oluşumlarla dirsek temasındalar! Böylece yeni kurulan açık ikinci el oto pazarını gezmeyi alışkanlık haline getirenlere yeni bir umut kapısı daha açılmış oldu?
Ateşe yakın olan ısınır!
Gönlü kırık yolculara sesleniyorum! Benim yelken bezlerim çok ince çok.. Kalemini gönlüne batırarak yalnızlığın destanını yazan kalemler, bir gün mutlaka kalleş ve döneklerinde sicilini yazacaktır? Sevgi barış ve hoşgörüden yana kalbimin ve gönlümün kanat vuruşlarını dinleyiniz!
Çürük ipliğe sarılarak dizilen hayaller; “ Su köprüyü bölmüşse” dönüş ne fayda sağlar?
Yaşadığım ülkem ve şehrim adına, üzüntü keder ve siyasi çıkmazları acımasız eleştirirken bir kavgacıyım! Sessizliğimi alkışlayacağınıza kavgacı yönümü dövün ne olur?
Karadeniz gibi çırpınıp coşturan ve koşturan, Türk milletinin kurtuluşu bizler değ ilmiydik? Vatanımızda bayrak inmesin, ezan dinmesin diye dövünen bizler kimseden “ aferin “ almak için, “ Nimete “ ortak olmayı hiç düşünmedik! Yürüdüğümüz bu yolun çile, gam ve keder yolu olduğunu biliyorduk. Gönüllü yolculuğumuzda hatalarımız eksikliklerimiz elbette olmuştur? Aramıza fikri ve fiili bir birine uymayanlarda sızmış olabilir. Bunları bu gün görüyor ve değerlendiriyoruz. Tıpkı dün gibi.. Lakin dün ile bugün arasındaki en önemli fark, “ Nimete” kimin talip olacağını iyi hesap edemediğimiz gerçeğidir!
Bizler “ Mihnet “ yolunun sadık yolcuları olduğumuzu iyi biliyoruz da, “ Nimet “ yolunun utanmaz yolcularını ne yazık ki bilememişiz. Döşekleri Euro, yorganları ABD dolar’ı olanları geçte olsa biliyor ve tanıyoruz..
Milli duygularımızı ve inanç dünyamızı ele geçiren “ Yavuz hırsızlar” biliniz ki; Ya o köprü beni yer, ya da ben o köprüyü! Ve hiçbir zamanda “ Ayı” ya dayı demeyeceğim! Varsın yolumuza dikilsin yaban ayıları, varsın tutulsun köprübaşlarım, gel diye bin bir cilveler yapsa yaşamadığım bütün yıllar, yinede senin için ölümüne kavgalara katılacağım. Sizler bu fani dünyada; Bizler de musalla taşına konan bedenimizle ruhumuza okunan Fatihalarla, şehitlerimizle birlikte cennette keyfedeceğiz..
Durgun sular akmalı, akan sular coşmalı dualarımla,
Ülküyle Esen Kalınız.
GÜRHAN ÖZORHAN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
06 Nisan 2021 yazarlar
21 Mart 2021 yazarlar
08 Mart 2021 yazarlar
07 Mart 2021 Tüm Manşetler, yazarlar